Djupvågsbehandling

Ryggvärk och frozen shoulder

Ny innovativ behandling – Deep Wave Fascia

Behandlingen är skonsam och effektiv – hur fungerar detta?

Djupvågsbehandling- maskinen använder frekvenser optimerade för att öka flödet av vätska i vävnaden vilket återställer vätskebalansen och hjälper utbytet av näringsämnen och slaggutförsel i de nätverk av bindväv som finns genom hela kroppen.

Överansträngda eller ansträngda delar kan vara sammanklistrade och torra och hud kan fastna ihop med underliggande ytlig fascia och rörligheten minskar. Behandlingen underlättar det genom att skaka loss det som fastnat och därmed hjälpa kroppen att bygga om sig själv inifrån.

Djupvågsbehandling- maskinen är konstruerad för att använda frekvenser som stimulerar kroppens smärtreceptorer, genom det ständiga bytet av frekvens (hastighet) så överbelastas receptorerna. Enkelt förklarat så ställer kroppen in sig för att ta emot en frekvens, men då kommer nästa och det leder till att smärtan inte signaleras.

Maskinens vibrationer ger alltså en djupt avslappnande inverkan som låter behandlingen gå på djupet utan att nervsystemet håller emot.

Olika individer har olika stark försvarsmekanism. Vissa kroppar håller emot starkare än andra och värjer sig mot manuell behandling och där fungerar inte kraftfulla tekniker utan terapeuten måste ta sig förbi det starka försvaret. Det kan vi göra med hjälp av vibrationer och den milda men kraftfulla behandling som maskinen ger.

Stressade kroppsdelar och muskler kan råka i chock, av trauma eller upprepad överansträngning eller upprepade rörelser. Då släpper inte muskelspolarna sin signal till kontraktion och muskeln hamnar i konstant kontraktion –kramptillstånd.

Vid behandling med maskin kan dessa upphakade signaler nollställas och muskler och bindväv återfår normal tonus och funktion.

Väl värt att prova för att komma till smärtlindring och återfå funktion.

Djupvågsbehandling

Förflyttning av vätska i vävnaden

Att Fascia påverkas av mekanisk stress och manipulation har varit känt sedan länge (Yahia et al., 1992; Langevin et al., 2006; Stecco et al., 2007; Langevin et al., 2007; Tesarz et al., 2011; Elbrønd et al., 2015)

Alla känner dock inte till att det dagliga flödet av vätska i kroppen under normala omständigheter är ca 7,5 liter per dag. Det är alltså ett konstant flöde i kroppen – och det här flödet kan stimuleras av statisk vibration så att det ökar med 3-12 gånger beroende på vilka frekvenser som används (Reed et al. 2011; Roma et al., 2013; Simmonds et al., 2010).

Ännu mer intressant blir det då flödet av vätska kan bygga om kroppen inifrån (Swartz, 2018). Med andra ord, så stimuleras självläkning av ett ökat flöde av vätska i kroppen.

 

Stimulerar fria nervändar

I fascian finns sex gånger fler nervändar än det finns i muskler. Idag vet vi att smärta i själva verket oftast sitter i fascian, och inte någon annanstans. (Langevin et al., 2009; Hoheisel & Mense, 2015; Mense & Hoheisel, 2016; Wilke et al., 2017).

Vi vet också att fria nervändar (golgi, paccini & ruffini) stimuleras av mekaniska vibrationer (Yahia et al., 1992; Schleip, 2003; Stecco et al., 2007).

Behandlingar och Rehab  –  Priser

Privat

  • Djupvågsbehandling 750 kr
  • Optimum/träningsprogra (5 tim vid 4 tillfällen) 5295 kr
  • PT – timme 995 kr
  • Antistresskonsultation – 1250 kr/tim 

Företag

Här skräddarsyr vi avtal.

Kontakta Lasse för kostnadsförslag.

Kontakt

Lars Hagelskytt

Hällingsjövägen 255

434 97 Kungsbacka

  0733 22 63 25

  lasse@gowellbeing.se